dimarts, 16 d’abril del 2013

Els triennis i el pressupost municipal de 2013

El reconeixement dels triennis a tota la plantilla és una històrica reivindicació de la CGT a l’Ajuntament de la Llagosta. Aquesta reclamació s’ha vist reconeguda parcialment amb l’aprovació inicial del pressupost municipal del 2013 (ple extraordinari del 12 d’abril de 2013). L’equip de govern només reconeix els triennis prestats anteriorment a d’altres administracions o al mateix Ajuntament en períodes anteriors, a aquelles persones que ja siguin fixes. Per a nosaltres és un pas endavant, però no arriba a atendre la demanda que ja fa temps venim reclamant.
 
Segons la directiva europea (199/70/CE) i la llei 12/2001, cap treballador/a es pot veure discriminat salarialment respecte al personal fixe. Segons l’Ajuntament, els triennis del personal interí merita (es té en compte) però no es fa efectiu (no es paga) fins que té la plaça en propietat i que, per analogia, es fa el mateix tractament als laborals. Des de la CGT dubtem d’aquest criteri i creiem que els triennis s’han de reconèixer i fer efectius a tot el personal que tingui dret.
 
Tots aquests arguments van sorgir a la reunió de presentació del Capítol 1 del pressupost (8-4-13) i de la mesa de negociació (10-4-13) pocs dies abans del ple (12-4-13). L’equip de govern va lliurar la documentació el divendres 5 d’abril. Evidentment, temps totalment insuficient per revisar a consciència la relació de llocs de treball, el quadre retributiu i la plantilla. Això ha motivat que no haguem arribat a temps de fer l’informe previ a la celebració del pressupost.
 
Desde la Secció Sindical de la CGT estudiarem diverses possiblitats per aconseguir que es reconegui aquest dret a tot el personal temporal o interí que reuneixi les condicions i li siguin abonats els triennis corresponents. Confiem que poguem arribar a un acord amb l’equip de govern per aplicar d’una vegada el que marca la legislació.